GAIA workshop – Gramsci-Keynes School (Prato) – 25/05/2017

Το πρώτο workshop στο σχολείο Gramsci Keynes, Prato, Ιταλία, πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2017. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η εισαγωγή του έργου GAIA σε ορισμένους δασκάλους, οι οποίοι ενεργούσαν ως εκπρόσωποι του διδακτικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, παρουσιάσαμε τους στόχους του έργου και τα αναμενόμενα οφέλη και μεθοδολογία. Στη συνέχεια περιγράψαμε την αίσθηση της υποδομής που αναπτύχθηκε στο σχολείο, τα δεδομένα μέτρησης που συλλέχθηκαν και διατέθηκαν σε αυτά. Παρουσιάσαμε επίσης λεπτομερώς την εφαρμογή GAIA Challenge και συζητήσαμε την προτεινόμενη εκπαιδευτική μεθοδολογία και τα εκπαιδευτικά σενάρια, και τελικά προτείναμε μερικά παραδείγματα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πειραματικών δραστηριοτήτων.  WorkshopPrato

Οι δάσκαλοι συμμετείχαν ενεργά στη συνάντηση, θέτοντας ερωτήσεις και αιτήματα διευκρίνισης, παρέχοντας χρήσιμες προτάσεις (π.χ. για την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων του GAIA στα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες του σχολείου, όπως το «programma alternanza-lavoro») και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τα αποτελέσματα της προηγούμενης εμπειρίας τους με μαθητές σε παρόμοια θέματα.
Παρόλο που οι βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες έχουν προταθεί για μια περίοδο κοντά στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου, ορισμένοι δάσκαλοι έχουν παράσχει τη διαθεσιμότητά τους για τη διεξαγωγή της μίνι δοκιμής με τους μαθητές.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This work was supported by the European Commission and the EASME, under the H2020-EE-2015-2-RIA call and contract number 696029.

Be informed!

Sign up for newsletter