Αποτελέσματα GAIA διαγωνισμού

Αποτελέσματα GAIA διαγωνισμού
Αποτελέσματα GAIA διαγωνισμού

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του 1ου, 2ου και 3ου διαγωνισμού GAIA. Ευχαριστούμε πολύ τις ομάδες των GAIA σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ήσασταν καταπληκτικοί!

1ος διαγωνισμός GAIA – «Παρουσιάστε την εξοικονόμηση ενέργειας στην τάξη σας!»

Σε αυτό το διαγωνισμό λάβαμε τις πιο πολλές υποβολές. Λόγω της πολύ υψηλής ποιότητας των υποβολών, ήταν δύσκολο να επιλεχθούν οι νικητές! Έτσι με περισσότερη επεξεργασία, σας παρουσιάζουμε τους νικητές:

  • 1η θέση: μοιράζεται μεταξύ των σχολείων Gramsci Keynes στο Πράτο και του Γυμνασίου Πενταβρύσου στην Καστοριά, τα οποία και τα δύο έστειλαν εξαιρετικές αναφορές. Και τα δύο σχολεία κερδίζουν από ένα tablet ως έπαθλο.
  • 2η θέση: το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών με την υποβολή του για την υλοποίηση ενός συστήματος περιβαλλοντικού ελέγχου βασισμένο σε Arduino κερδίζει ένα Raspberry Pi μαζί με ένα kit αισθητήρων.
  • 3η θέση: μοιράζεται μεταξύ του  6ου Δημοτικού Καισαριανής στην Αθήνα και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου της Πάτρας. Κάθε ένα σχολείο κερδίζει ένα Raspberry Pi ως έπαθλο.

Μία από τις ομάδες στο σχολείο στο Πράτο Ιταλίας

Φωτογραφία από δράση του Γυμνασίου Πενταβρύσου

Εδώ μπορείτε να δείτε video από τα εργαστήρια των μαθητών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Πατρών: https://drive.google.com/open?id=11S6EwPSoaJGGnq6_5FcNgPN0PWfPiDWx 

 

2ος Διαγωνισμός:  Μοιραστείτε τις GAIA ιδέες σας για την επόμενη σχολική χρονιά!
  • Το 1ο Δημοτικό Σχολείου Ψυχικού στην Αθήνα κερδίζει ένα Raspberry Pi με ένα σετ αισθητήρων για την υποβολή του.

 

3ος Διαγωνισμός:  Χτίστε το GAIA Challenge portfolio!

Η λίστα των νικητών για τον 3ο διαγωνισμό εξελίχθηκε ως εξής:

  • 1η και 2η θέση: μοιράζεται μεταξύ του σχολείου Gramsci Keynes στο Πράτο και στο Γυμνάσιο Πενταβρύσου πάλι με εξαιρετικά χαρτοφυλάκια. Το Γυμνάσιο Πενταβρύσου κερδίζει ένα tablet, ενώ το σχολείο στο Πράτο κερδίζει ένα Raspberry Pi με ένα σετ αισθητήτων.
  • 3η θέση: μοιράζεται μεταξύ του 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης: Κάθε σχολείο κερδίζει ένα Raspberry Pi ως βραβείο.

Στιγμιότυπο από το χαρτοφυλάκιο των μαθητών στο σχολείο του Πράτο

 

Video από τους μαθητές στο Πράτο.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε και ένα video που ετοίμασαν οι μαθητές από το  Γυμνάσιο Πενταβρύσου. https://drive.google.com/open?id=1huSYCm6AcB6Ux1G8KGNwU9GvsgSlZVkA

 

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες!

 

Τα αποτελέσματα του 4ου Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This work was supported by the European Commission and the EASME, under the H2020-EE-2015-2-RIA call and contract number 696029.

Be informed!

Sign up for newsletter