Συμμετοχή του GAIA στο Athens Science Festival 2019

Συμμετοχή του GAIA στο Athens Science Festival 2019
Συμμετοχή του GAIA στο Athens Science Festival 2019

Το 6ο Athens Science Festival πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μεταξύ 3 και 7 Απριλίου 2019, έχοντας ως γνώμονα τις καλές πρακτικές προκειμένου να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον που η προστασία του πλανήτη θα συμβαδίζει με την ανάπτυξη. Το Athens Science Festival είναι η μεγαλύτερη έκθεση σχετικά με τις εφαρμογές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, με πάνω από 30.000 επισκέπτες σε κάθε διοργάνωση τα τελευταία χρόνια.
Το GAIA σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας και το 1ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού παρουσίασε στους επισκέπτες της έκθεσης μια διαδραστική εγκατάσταση που χρησιμοποιεί Arduino, Raspberry Pi και αγώγιμη μπογιά. Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τον διαδραστικό πίνακα πατώντας τα αντίστοιχα εικονίδια, να συγκρίνουν μετρήσεις και να δουν την κατάταξη 8 διαφορετικών σχολείων σε σχέση με την κατανάλωσή τους και άλλα περιβαλλοντικά στοιχεία. Τα δεδομένα προέρχονταν από τα κτίρια των σχολείων αυτών, και οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες μέσα στα αντίστοιχα κτίρια.

 

      

Δημιουργήσαμε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με την δράση του GAIA στο Athens Science Festival την περασμένη εβδομάδα. Enjoy!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This work was supported by the European Commission and the EASME, under the H2020-EE-2015-2-RIA call and contract number 696029.

Be informed!

Sign up for newsletter