Βράβευση του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου GAIA

Βράβευση του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου GAIA
Βράβευση του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών  στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου GAIA

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών (Λάγγουρα) βραβεύτηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 για την επιτυχή συμμετοχή του στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου GAIA το σχολικό έτος 2017-2018.  Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών κατέθεσε δυο ολοκληρωμένες δράσεις στον 1ο διαγωνισμό GAIA «Παρουσιάστε την εξοικονόμηση ενέργειας στην τάξη σας!» και κατέκτησε τη 2η θέση κερδίζοντας ως έπαθλο ένα Raspberyy Pi και ένα σετ αισθητήρων. Η υποβολή που κέρδισε αφορούσε την υλοποίηση ενός συστήματος περιβαλλοντικού ελέγχου βασισμένο σε Arduino (φορητή μονάδας μέτρησης «HEX2M» περιβαλλοντικών παραγόντων), με την οποία συνέλεγαν πληροφορίες για το μικροκλίμα που επικρατεί σε κάθε τάξη, που δεν διαθέτει εγκατεστημένους αισθητήρες. Με τον τρόπο αυτό είχαν μια συνολική εικόνα της κατανάλωσης του συνόλου των αιθουσών του σχολείου. Η ομάδα των μαθητών που εργάστηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Πληροφορικής κ. Μπακόπουλου Νικολάου για τη δημιουργία της φορητής μονάδας μέτρησης «HEX2M» αποτελούνταν από τους κάτωθι μαθητές:

  • Γαλάνης Χρήστος του Ιωάννη (Β΄ Γυμνασίου)
  • Ευθυμίου Μούζουρας Ερμής του Νικολάου (Β΄ Γυμνασίου)
  • Κρίκη Μαριάννα του Νικολάου (Β΄ Γυμνασίου)
  • Κρίκη Χριστιάνα του Νικολάου (Β΄ Γυμνασίου)
  • Καταρτζοπούλου Μαρία του Μιχαήλ (Α΄ Γυμνασίου)

Κατά τη σχολική περίοδο 2017-2018, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών προχώρησε στην υλοποίηση πολλών καινοτόμων δράσεων, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές  του έργου GAIA, τον τεχνολογικό εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί στο σχολείο τους όπως επίσης γνώσεις και πληροφορίες που συνέλλεξαν οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους.  Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναφερθεί μία ακόμα από τις σημαντικές δράσεις του σχολείου που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου. Οι μαθητές εκμεταλλευόμενοι τα δεδομένα των μετρήσεων από την εφαρμογή του σχολικού διαχειριστή που παρέχεται από το έργο και με τους κατάλληλους  υπολογισμούς απέδειξαν το ενεργειακό και οικονομικό όφελος που θα προέκυπτε από την αλλαγή των λαμπτήρων φθορισμού που υπήρχαν ήδη στο σχολείο με λαμπτήρες LED. Κατόπιν σχετικού αιτήματος στον Δήμο Πατρέων, πραγματοποιήθηκε αλλαγή σε όλους τους λαμπτήρες του σχολικού κτηρίου.

Στο έργο  συμμετείχαν οι κάτωθι εκπαιδευτικοί:

  • Καμπύλης Νικόλαος (Δ/ντής Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών – ΠΕ11)
  • Αμαριωτάκης Βασίλειος (ΠΕ04.01)
  • Κτενά Χριστίνα (ΠΕ80)
  • Μεσσήνης Περικλής (ΠΕ86)
  • Μπακόπουλος Νικόλαος (ΠΕ86)
  • Παναγιωτοπούλου Χρυσάνθη (ΠΕ07)

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών θα συμμετάσχει και τη σχολική χρονιά 2018-2019 με νέες δράσεις στο έργο που θα αποσκοπούν στην αποδοτικότερη χρήση της ενέργειας στο σχολικό κτίριο.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This work was supported by the European Commission and the EASME, under the H2020-EE-2015-2-RIA call and contract number 696029.

Be informed!

Sign up for newsletter