Συνεργασία με την ομάδα «Τάλος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνεργασία με την ομάδα «Τάλος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Συνεργασία με την ομάδα «Τάλος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Ερευνητική Μονάδα 1 του ΙΤΥΕ Διόφαντος συνεχώς επεκτείνει την υποδομή του GAIA σε σχολικά κτίρια στην Ευρώπη, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και την ανάπτυξη σχετικού διδακτικού περιεχομένου που απευθύνεται σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το GAIA στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολικά κτίρια μέσα από μια ήπια προσέγγιση αλλαγής συμπεριφοράς της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ότι αφορά στην ενεργειακή κατανάλωση, η οποία αξιοποιεί περιβαλλοντικά δεδομένα από σχολικά κτίρια σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά μια συνεργασία με την ομάδα ρομποτικής «Τάλος» (http://talos.uth.gr/) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επεκτείνοντας άμεσα την υποδομή του ΙΤΥΕ με αισθητήρες στο κτίριο όπου στεγάζεται η ομάδα (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) και στο κτίριο του 8ου Γυμνασίου Βόλου. Με την επέκταση αυτή, θα δοθεί πρόσβαση σε περιβαλλοντικά δεδομένα από τους αισθητήρες αυτούς στους ερευνητές της ομάδας του πανεπιστημίου, καθώς και στους μαθητές και καθηγητές, με σκοπό να υλοποιηθούν νέες εκπαιδευτικές δράσεις, βασισμένες σε σύγχρονες ΙοΤ τεχνολογίες. Παράλληλα, θα φέρει σε επαφή τους μαθητές και καθηγητές με τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές κοινότητες από 22 σχολεία και 3 χώρες.

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This work was supported by the European Commission and the EASME, under the H2020-EE-2015-2-RIA call and contract number 696029.

Be informed!

Sign up for newsletter