Πρακτικές δραστηριότητες διερευνητικής μάθησης με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στο χώρο του σχολείου

Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών της Ν. Φιλαδέλφειας επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα: «Πρακτικές δραστηριότητες διερευνητικής μάθησης με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στο χώρο του σχολείου». Οι ημερίδες απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς της Ε’ και Στ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων της 1ης Περιφέρειας Αττικής κατόπιν προσκλήσεως της Σχ. Συμβούλου Αικ. Λαμπροπούλου (αρ. πρωτ. 240/13-11-2017).

Το περιεχόμενο των ημερίδων αποτελούνταν από δύο μέρη και περιελάμβανε:

Α΄ΜΕΡΟΣ: Εργαστήριο συμμετοχικών δραστηριοτήτων εξοικείωσης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών με ένα γενικό εκπαιδευτικό σενάριο παιγνιώδους και διερευνητικής μάθησης, βασιζόμενο στην αξιοποίηση περιβαλλοντικών δεδομένων και δεδομένων κατανάλωσης ενέργειας από το σχολικό κτίριο. Συνεργατική ανάπτυξη μαθητικών δραστηριοτήτων σχετικών με:

  •  με τη χρήση του φωτισμού
  • τη χρήση της θέρμανσης
  • τη χρήση άλλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
  • την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σχολικού κτιρίου
  • την κατασκευή και προγραμματισμό απλών ηλεκτρονικών διατάξεων.

Β΄ΜΕΡΟΣ: Εξειδίκευση του γενικού εκπαιδευτικού σεναρίου από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων στη δική τους τάξη και το δικό τους σχολικό περιβάλλον.

Η συμμετοχή ήταν υποχρεωτική και συνολικά παρακολούθησαν τις ημερίδες 45 εκπαιδευτικοί.

Εισηγητές: Π. Κουλούρης, L. Pocero, Χρ. Τζιωρτζιώτη

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This work was supported by the European Commission and the EASME, under the H2020-EE-2015-2-RIA call and contract number 696029.

Be informed!

Sign up for newsletter