Το GAIA συμμετέχει στην ερευνητική έκθεση PatrasIQ 2016

Το GAIA συμμετέχει στην ερευνητική έκθεση PatrasIQ 2016
Το GAIA συμμετέχει στην ερευνητική έκθεση PatrasIQ 2016

Η τρίτη Έκθεση Καινοτομίας της Πάτρας (PatrasIQ 2016) πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο «Τόφαλος» της Πάτρας, από τις 15 έως τις 17 Απριλίου. Διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μαζί με τα ερευνητικά ινστιτούτα που βρίσκονται στη Δυτική Ελλάδα, και σκοπό έχει να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό της Πάτρας τα αποτελέσματα από τα ερευνητικά έργα. Η φετινή έκθεση περιελάμβανε 70 θαλάμους από ερευνητικές ομάδες που εργάζονται σε τομείς όπως τα βιοϋλικά, το Διαδίκτυο των πραγμάτων, η εικονική πραγματικότητα, τα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα έξυπνα σπίτια, τα εκπαιδευτικά συστήματα, κτλ. Η έκθεση ήταν μια μεγάλη επιτυχία, η οποία έλαβε αρκετές χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια των 3 ημερών της.

Η μέχρι στιγμής πρόοδος του GAIA παρουσιάστηκε στο περίπτερο που διοργάνωσε το CTI (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών «Διόφαντος»), όπου η τρέχουσα υλοποίηση της online δικτυακής πύλης για τα δημοτικά σχολεία του GAIA ήταν διαθέσιμη στους επισκέπτες, διαθέτοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις IoT

Παρακάτω παρουσιάζεται μέσω βίντεο μια γενική εικόνα των 3 ημερών της έκθεσης και του εκθεσιακού χώρου:

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PatrasIQ (στα ελληνικά) at http://www.patrasiq.gr

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This work was supported by the European Commission and the EASME, under the H2020-EE-2015-2-RIA call and contract number 696029.

Be informed!

Sign up for newsletter