Το έργο GAIA στη Βραδιά του Ερευνητή

Το έργο GAIA στη Βραδιά του Ερευνητή
Το έργο GAIA στη Βραδιά του Ερευνητή

Η Βραδιά του Ερευνητή 2018 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στο Πολυτεχνείο Αθηνών στο Ιστορικό Κτήριο Αβέρωφ.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Περίπου 30 χώρες και πάνω από 300 πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή. Η εκδήλωση παρουσιάζει την επιστήμη και τους ερευνητές σε διάφορα είδη εργαστηρίων, συζητήσεων και εκθέσεων. Η εκδήλωση παρουσιάζει τι κάνουν οι ερευνητές για την κοινωνία με διαδραστικούς και προσεγμένους τρόπους, προωθώντας την ερευνητική σταδιοδρομία στους νέους και τους γονείς τους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το έργο GAIA παρουσιάζεται στη Βραδιά του Ερευνητή. Αυτή τη χρονιά μαθητές από συμμετέχοντα σχολεία (1ο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού και 3ο Ενιαίο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας) μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους ήταν υπεύθυνοι να παρουσιάσουν το έργο και τους στόχους του και να εξηγήσουν τις σχολικές δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια του έργου. Ομάδες μαθητών παρουσίασαν το κουτί των αισθητήρων που είναι εγκατεστημένο στις αίθουσες των σχολείων τους, το παιχνίδι Πρόκληση GAIA, την εφαρμογή του Σχολικού Διαχειριστή καθώς εξήγησαν και τα εργαστήρια που πραγματοποιούν με το GAIA lab kit.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη Βραδιά του Ερευνητή στην Αθήνα.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This work was supported by the European Commission and the EASME, under the H2020-EE-2015-2-RIA call and contract number 696029.

Be informed!

Sign up for newsletter